Een volle week op Mallorca, en sinds een lange tijd weer eens trainen met een groep

De eerste volledige week op Mallorca. De eerste paar dagen zat ik nog in Santa Ponça om vanaf woensdag naar Playa de Palma verhuizen.

run

Dag 5 was een relatief rustige dag. Even de week beginnen. Op het programma een sprinttraining in het zwembad. Niet echt een training die ik normaal leuk vind. Sprinten in het zwembad vind ik nu eenmaal gedoe. Maar we hebben het maar weer afgestreept. Na het zwemmen boodschappen gedaan, koffie gedronken en naast de supermarkt een sportschool gevonden. Daar wat kracht training gedaan. Terug naar het appartement om te lunchen, en de dag uiteindelijk afgesloten met een kort ritje van 90’.

Dag 6 de laatste dag in Santa Ponça. Alleen een interval fietstraining op het programma. Omdat de wegen vrij druk waren en er eigenlijk geen enkele vlakke weg te vinden is besloot ik de training heuvel op te doen. Het waren 5 blokjes van 30-45-60s Z5 en 1.30 rust tussendoor. Na het blokje reed ik weer naar beneden. De serierust was 10’ dus ik maakte een rondje over het industrietrein. Ik kwam goed bij Z5 dus dat was fijn. De rest van de dag wat gewerkt en film gekeken.

Dag 7 was verhuisdag. In de ochtend eerst een intervaltraining gedaan. Ik had een park gevonden met een rondje van een kilometer. Daar wilde ik het schema gaan doen. Deze bestond uit 3x(5x300 3.35/3.40) en 1km wisseltempo 3.30/4.15. Na 2x in het park toch het fietspad maar opgegaan. Eerst de wijk geprobeerd maar dat waren te veel heuvels. Uiteindelijk heen en weer over het fietspad. De km weer de wijk in gegaan. Dat was niet heel handig. Daardoor het begin van de training en de kilometer wat chaotisch. Maar verder een prima training. Daarna snel terug naar het hotel om in te pakken en uit te checken. Op naar het nieuwe appartement waar ’s avonds ook de rest van de groep zou aankomen. In ieder geval een heel wat beter uitzicht en een heerlijke boulevard die ook vlak is. Er is hier iets meer keus tussen vlak en heuvels. Dat is wel prettig. Daarna naar Palma gereden om te gaan zwemmen in een geweldig buitenbad (50m). 5.2km daar gezwommen. Op de terugweg heb ik de auto ingeleverd op het vliegveld en ben ik met de bus teruggegaan. Een ander voordeel de komende 2 weken hoeft er niet meer gekookt te worden. Op deze plaats hebben we ontbijt en diner erbij in zitten. Dat is wel even lekker.

Dag 8: Tijd voor de eerste gezamenlijke training. Een zwemtraining. Met een niet helemaal meewerkende schouder en de training de dag ervoor ging het niet helemaal vanzelf. Het was ook nog best pittig met veel 50 en 100m’s in Z2/3. Dus meteen wel zware armen. In de middag werd er 3 uur gefietst. Wat heerlijk om dat met een groep te doen. Ook iets minder hoogte meters en een hoop gezelligheid. Bij terugkomst heel even gezeten en daarna met een deel van de groep nog een easy 6km gelopen om de dag af te sluiten en waarna er lekker gegeten kon worden.

Dag 9 beloofde een lange dag te worden. 2 lange trainingen op het programma. Eerst een 18km duurloop. Deze op de boulevard gedaan en die ging echt snel voorbij. Na een stevig ontbijt was het tijd voor een 100km ritje met een blokje heuvel op. De bedoeling was om de beklimming van 5km tempo duur op te rijden. Maar ik reed in de eerste 2min al boven de 300W in het wiel. Dat wist ik niet vol te houden, maar ik wilde het gat ook niet te groot laten worden dus toch maar door gepusht. Ipv tempo duur werd het een nieuwe ftp. Terug nog even volle bak wind tegen maar gelukkig hoefde ik niet veel kopwerk meer te doen. En zo was het bijna 5,5 uur voor de boeken.

sushi
bikeselfie

Dag 10 begon met een looptraining waar ik een beetje tegenop keek. 8X1000 op het gewenste tempo van de CPC loop 3.55/4.00. In het park met ongelijke ondergrond zonder carbon schoenen. Ik train daar in principe nooit mee maar ik weet dat dit tempo daarmee wel wat makkelijker wordt gehaald. Het begon met een flinke regenbui tijdens de warming up maar het werd gelukkig wel droog. Het werd uiteindelijk één van mijn beste looptrainingen ooit en sowieso mijn beste 1000m training. Ik deed er ook nog nooit 8 dus na 6x kwam ik een beetje op onbekend terrein, maar ik wist ze vlak te houden allemaal rond de 3.56. Mijn hamstring gooide ook zomaar een keer geen roet in het eten en ik had ook echt genoeg aan 1.5’ dribbelen qua rust. Ik was dan ook erg tevreden met de training. Na het lopen werd er nog gezwommen. Veel sprintjes. Niet echt mijn ding maar merk dat er hier veel meer tempo’s met zwemmen op het programma staan dan dat ik thuis gewend ben. Maar moet het er maar even mee doen.

Dag 11 de langste rit tot nog toe. 5 uurtjes door de bergen. Niet een hele warme dag. Het weer is iets minder geworden de laatste dagen. Maar goed aangekleed was het prima. Het was in ieder geval droog. 5 beklimmen voor het korte ritje. Een aantal mannen gingen voor de 146, maar de meeste kozen toch voor 120. Ik ben gewoon lekker rustig begonnen de eerste paar klimmetjes en daarmee ook aan het eind nog voldoende over om de laatste en langste beklimming goed over te komen en de weg naar huis nog even flink wind tegen te stoempen. Heerlijk gefietst. Daarna nog 20’ vanaf de fiets gelopen. De eerste van het seizoen. Dus dat was weer wennen. Hier moet nog wat aandacht naar toe de komende maand richting Valencia. Maar het was een mooie dag zo voor de rustdag van maandag.

Ik merk dat ik het super fijn vind om weer eens met een groep te trainen. In Nederland eens kijken of ik dat ook wat meer kan oppakken. Zeker omdat dit een groep is met veel sterke atleten om je aan op te trekken. Ondanks ik soms iets afwijk van het programma van de groep is het super om in goed gezelschap en een goede omgeving te trainen. De komende dagen zal wel wat meer improviseren worden omdat het weer er wat minder uitziet. Voor morgen maakt het niet zoveel uit als er wat geskipt moet worden. Het is immers toch een rustdag. De andere dagen hoop ik dat het voldoende droog is om de fietstrainingen in ieder geval te kunnen doen. Met lopen en zwemmen hoeft het niet persé droog te zijn.

Op naar nog een volle week hier!

uizicht